Ablak a világra  
 
 
   
 
 
A sorozat bemutatkozik
 
 

  Az „Ablak a világra” útikönyvekkel egy korszerű, és a magyar utazók igényeinek megfelelő új sorozatot szeretnénk útjára indítani. Célunk, hogy köteteinket a tényleges utazók ugyanúgy tudják használni, mint az ún. karosszék-utazók, és hogy a sorozat kötetei idővel a magyar könyvespolcok nélkülözhetetlen részévé váljanak.

   Könyveink informatívak, praktikusak, színesek, megbízhatóak és nem utolsósorban elérhető árúak lesznek. Ez tükröződik majd mind a tartalmon, mind a formán.


Köteteink felépítése

   Útikalauzaink három fő részre tagolhatóak. Az első rész számos általános információn keresztül (természetföldrajz, lakosság, gazdaság, gasztronómia, történelem és művészettörténet) nyújt betekintést a célterület világába. Köteteink második része a terület városairól, műemlékeiről és természeti szépségeiről ad részletes képet. A harmadik részében számos gyakorlati információt (szállás, közlekedés, programok stb.) találhatnak.

   A tájékozódásban a könyv két belső borítóján található térképek és a fontosabb városoknál elhelyezett várostérképek segítenek. A legjelentősebb műemlékek alaprajzai is szerepelnek könyveinkben.

   Köteteink számos hosszabb-rövidebb esszében foglalják össze azokat az ismereteket, amelyek a célterület világát még közelebb hozzák az olvasóhoz.

   Az útikalauz végén megtalálhatóak azok a legfontosabb kifejezések a célterület nyelvén, amelyek hasznos segítséget nyújthatnak az utazás során.


Az „Ablak a világra” sorozat az interneten

   Útikönyvsorozatunkkal olyan újdonságot szeretnénk bevezetni a hazai könyvpiacon, amely ötvözi a hagyományos útikönyvek előnyeit a modern számítógépes világ vívmányaival. Internetes honlapunkon számos kiegészítő anyagot kínálunk könyveink tartalmához, továbbá aktuális információkat az utazók számára. Az internetes kapcsolattartás olvasóinkkal reményeink szerint kétoldalú előnyökkel jár. Szívesen fogadjuk visszajelzéseiket köteteinkkel kapcsolatban, továbbá számítunk olvasóink támogatására abban is, hogy honlapunk naprakész legyen. Kérjük, forduljanak bizalommal kiadónkhoz megjegyzéseikkel, javaslataikkal.

   Honlapunk tájékoztatást nyújt további köteteinkről is, és lehetőséget ad az internetes könyvrendelésre. Érdemes feljegyezni kiadónk és könyvsorozatunk webcímét:

http://www.utilapu.com
http://www.ablakavilagra.hu

 
 


Kérjük, ossza meg velünk véleményét, észrevételét, javaslatát!

Az oldalak megtekintéséhez Internet Explorert és 800x600-as felbontást ajánlunk.
A honlap bármely részének másolásával, terjesztésével, az adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jog fenntartva.
© Útilapu Kiadó Kft., 2002-2003.


Hírek | A sorozatról  | Köteteink  | Könyvrendelés
Hirdetési lehetőségek  | Partnereink | Utazási ajánló  | A kiadóról